tiistai 14. syyskuuta 2010

Hulluna englishiä!

Donegalin reissusta selvittiin ja seuraavana päivänä allekirjottaneella alkoki tuntua pientä karheutta kurkussa. Miten lie oisko tuo pieni kiva Annikainen antanu pienen tartunnan. Oltiinki sitte loppu viikonloppu ja maanantai ihan vaan täällä Letterkennyn maisemissa ja kuljeskeltiin täällä alueilla, joissa ei oltu vielä käyty. Kerkeäähän tässä vielä reissailla. Ihan hyvät rättipuodit löyty sunnuntaina tuolta vähä matkan päästä. Eilen maanantaina pistäydyttiin Glencarin ostoskeskuksessa, mutta se nyt oli aika kämänen, vähä niinku Höyhtyän ostari. Siellä Glencarin pubissa ois sunnuntaisin perinteisen musiikin iltamia, niin täytyypä joku kerta poiketa sinne.

Tänään haettiin aamulla lukkarit ja ensimmäiset luennot alko. Eka luento oli proteiinikemiaa. Naisopettaja puhu tosi selkeästi ja hitaasti, joten ymmärrettiin suunnilleen kaikki ja ku asiaki oli aikalailla tuttua jo, niin pysyttiin hyvin kärryillä. Vaihdettiin jopa muutama sananen irlantilaisen pojan kanssa. Seuraavalla luennolla oliki spektrometriaa eli tutummin spekkaria. Kurssi vaikutti aika samanlaiselta, mitä Matti opetti meille Suomessa. MUTTA miesopettaja puhu niin nopeasti ja irkkuaksentilla, että eihän me ymmärretty ku sana sieltä toinen täältä. Alussa se ei ollu ees kysyny ketä on paikalla jne, joten eihän se ees tienny, että vaihtareitaki oli. (Meijän lisäksi oli kaks saksalaista vaihtaria). Käytiin sitte tunnin lopuksi sanomassa sille, että voisitko puhua ens kerralla vähä hitaampa, ku me ollaan Suomesta eikä ymmärretä kaikkea. Se lupas yrittää vähän hidastaa tahtia. Katotaan iltapäivällä miten käy, kun samaista ainetta on vielä puoli viideltä eli aika myöhään. Oikeesti tänään ois ollu jo labrojaki, mutta ne peruttiin. Ois ehkä tullu englannin kuuntelukiintiö tälle päivälle täyteen, jos ne ois ollu. Hulluna joutuu kyllä keskittymään kuuntelemaan mitä sanotaan.

Tosiaan aikataulut on vähä erit ku Suomessa. Koulu alkaa aikasintaan 9.30 ja voi kestää 17.30 asti. Mutta yhtenä päivänä meillä vaan on niin pitkä päivä ja sillonkin on hyppytunteja. Maanantaina koulu alkaa jopa 13.30! :D

Loppuun kuvanen vastakohtien talosta, joka oli Donegalissa:

2 kommenttia:

  1. Kohta huomaatte, että puhutte kuin irkut!
    Seija

    VastaaPoista
  2. Jep, moon joskus sivistäny itseäni ja lukenu, että sillä saarella koulutsydeemi aikatauluineen on paljon erilaisempi meidän systeemeihin.

    Tosi kivalta ja mielenkiintoiselta teidän reissu on vaikuttanut ekan viikon olleen näin Malla-tädin silmin luettuna.

    VastaaPoista